Ovals

Project:
Pavillion in the Baroque Garden at Gammel Holtegård, DK

Client:
Gammel Holtegård

Location:
Gammel Holtegård, DK

Year:
2016

Project phases:
Competition

Ovals

Project:
Pavillion in the Baroque Garden at Gammel Holtegård, DK

Client:
Gammel Holtegård

Location:
Gammel Holtegård, DK

Year:
2016

Project phases:
Competition

The pavillion ‘Ovals’ was designed for the baroque garden in Gammel Holtegaard and is a single sculptural object whose location and overall design is inspired by the baroque ideas of the ever-changing world, combined with a level of detail and materiality which is based in baroque dress style. The pavilion is organised and inscribed in a series of ovals that refer to the trajectories of the planets. The outer oval creates an elevated stage that can provide a framework for smaller theatres or temporary stays, where the inner oval is raised in the opposite direction to physically form a visual frame and stage of selected fixation points in the surrounding garden and Gammel Holtegaard main building